maandag 19 november 2012

Auberginerolletjes met geitenkaas

Op vakantie in Asturia (Spanje) kregen we dit voorgeschoteld in eco-hotel Posada del Valle.
Terug thuis probeerde ik het na te maken en dit is mijn versie van dit overheerlijke voorgerechtje. Je kan het ook als bijgerecht serveren bij een vegetarische maaltijd. Het past bijvoorbeeld heel goed bij een 'pommes voisin' en gebakken wortelgewassen met tijm en rozemarijn bestrooid met geroosterd sesamzaad.

Ingrediënten

2 middelgrote aubergines, in de lengte in schijven van 2-3 mm dik gesneden
250 g verse geitenkaas
4 el kwark
4 el zure room
2-3 el volle melk eventueel
peper
kruidenzout
een 1/2 bakje gemarineerde tomaatjes
olijfolie

Bereiding
  • Warm een grote braadpan op. Giet er als ze heet is een mm olijfolie in en schik er zoveel aubergineschijven in tot ze vol ligt. Laat bakken tot de onderkant bruin begint te worden. Draai om en bak tot ook die kant wat bruinverkleurd.
  • Neem de schijven uit de pan en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Bak de overige aubergineschijven op dezelfde manier.
  • Meng de geitenkaas, kwark, zure room tot een smeuïge massa. Het mag niet vloeibaar zijn maar het mengsel moet toch homogeen geroerd kunnen worden. Als het te brokkelig wordt, voeg je nog enkele el melk toe. Kruid met peper en kruidenzout.
  • Leg op een uiteinde van een aubergineschijf een goede eetlepel van het geitenkaasmengsel en rol op.
  • Leg op een serveerschaal. Herhaal voor alle aubergineschijven.
  • Snij de gemarineerde tomaatjes in kleinere stukjes en drapeer deze rond de aubergineschijven.



Geen opmerkingen: