vrijdag 28 december 2012

Gebakken pastinaak met gember

Lekker pittig groentegerecht. Eens een andere manier om pastinaak klaar te maken. Aardappelpuree, een groentenburger met een kruidig yoghurtsausje maken het helemaal af. Maar probeer het zeker ook eens met een stukje vis!



Ingrediënten
600 g pastinaak
4 el olijfolie
1 citroen, geraspte schil en sap
2 cm gember, fijngesneden
peper
zout
3 el koriander, fijngehakt

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Schrob de  pastinaken schoon en schil eventueel met een dunschiller en verwijder bruine plekken. Snij grote exemplaren in de lengte in 2 of 4.
  • Stoom de pastinaak beetgaar.
  • Schik de pastinaak in een ovenschaal.
  • Meng in een kommetje de olie, het citroensap, gember en de geraspte citroenschil. Kruid met peper en zout. Giet dit mengsel over de pastinaken in de ovenschaal.
  • Laat  35 minuten garen in de oven.
  • Bestrooi voor het serveren met de verse koriander.

Geen opmerkingen: